קולין דלפוס (בלגיה) – זוכה פרס מיתר למצוינות בצילום לשנת 2021
ברחובות קינשאסה פועלים אמנים להגברת המודעות לאתגרים שאיתם מתמודדת בירת הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו. האמנים, החברים בקולקטיבים Ndaku Ya la Vie est Belle ו-Farata, יוצרים תלבושות מחומרים ממוחזרים איתן הם מופיעים ברחובות ומגנים סוגיות חברתיות, כלכליות והיסטוריות, ביניהן היעדר שירותי בריאות, זיהום, ניצול משאבי טבע, צרכנות יתר וריבוי הפסולת הנלווית אליה. על ידי שילוב של אמנות מיצג בתרבות העירונית מקיימים האמנים דיאלוג עם תושבי העיר ומגלמים את עירם מחדש על ידי יצירה וייצוג של מיתוסים עכשוויים.
קינשאסה נמצאת בחזית הגלובליזציה מאז היווסדה בסוף המאה התשע-עשרה תחת השם ליאופולדוויל, על שם מלך בלגיה לאופולד השני, אשר תחת שלטונו התבצע בקונגו רצח עם. לאחר שחרורה של קונגו מבלגיה ב-1960 הפכה קינשאסה לעיר מרכזית. שתי מלחמות וחוסר ביטחון כלכלי ופוליטי הובילו מיליוני אנשים להגר לקינשאסה מאז שנות האלפיים. זאת למרות מחסור אדיר בתשתיות ושירותים בסיסיים כמו ביוב, חשמל וכבישים. הפיצוץ הדמוגרפי בעיר, הצרכים הגוברים של תושביה, השפעות הכלכלה העולמית והייצוא של משאבי טבע לצד תיאבון בלתי פוסק לצריכת מוצרי פלסטיק, הביאו לידי יבוא מאסיבי ובעקבותיו להרס סביבתי. ההשלכות מדאיגות: 15 מיליון תושבים מייצרים כ-7,000 טון פסולת ביום.
גוף העבודות ״פוּלוּ אקט״, שצילם קולין דלפוס בשנים 2019- 2020, מטיל אור על ההשלכות החברתיות והאקולוגיות של מאות אלפי החפצים המושלכים ברחבי העיר. האמנים המקומיים פועלים להעלאת המודעות למצב הסביבתי הקיים (פירוש המילה Fulu בלינגלה, השפה המקומית, הוא פסולת), כמו גם משקפים את המצב הכלכלי-פוליטי במדינה. בפרויקט זה, דלפוס מייצר נרטיבים צילומיים אלטרנטיביים על מנת לעורר דיאלוג בקרב התושבים, מתוך כוונה להשפיע ולשנות את המציאות המורכבת.